Biografie

Algemene Info

Bartjan van den Beukel (1990) begon op zesjarige leeftijd zijn drum-carrière op een echt Bartsmit drumstel. Zijn energie wist hij al snel om te zetten in een perfect kloppend ritmegevoel. Op zijn 8ste jaar begon Bartjan met het volgen van drumlessen. Al snel volgde er thuis een professioneel drumstel, wat niet altijd even gewaardeerd werd door de gezinsleden. Na de basisschool was de keuze voor een volgende school snel gemaakt: hij werd toegelaten op de Havo voor Muziek en Dans. Hier werd het muziek maken steeds serieuzer. Met zijn getalenteerde vrienden, die ieder een andere stijl van muziek hadden, werd zijn horizon al snel verbreed. Na de Havo voor Muziek en Dans ging Bartjan naar het Conservatorium te Rotterdam. Daar kreeg hij drumles van echte ritme-goeroes Hans Eijkenaar en Juan van Emmerloot.

Lesgeven en workshops

Tijdens zijn eerste jaren op het Conservatorium begon Bartjan met geven van drumlessen aan de muziekschool van Cesar Zuiderwijk en tevens bij de muziekschool Rootz. Sinds 2010 geeft hij ook les bij de muziekschool van Ron van Elswijk. Bartjan gaat tijdens de drumlessen met zijn leerlingen helemaal terug naar de grondbeginselen van het drummen. Hij zorgt dat de leerlingen een goede basis krijgen en breidt deze uit tot de meer gecompliceerde ritmes in het drummen. Naast de drumlessen geeft Bartjan ook drum-workshops. Tijdens deze workshops leert hij de mensen in een korte tijd zowel de basisritmes van het drummen als het plezier dat je aan het maken van deze muziek kunt beleven.

Dj en Percussie

Sinds 2008 is Bartjan gestart met Deejaying op feesten en partijen. De reacties die hierop volgden waren zeer positief. Het idee om zijn passie voor drummen te kunnen combineren met Deejaying speelde al een tijdje door zijn hoofd. Al snel werd dit idee werkelijkheid. Voor Le-on Decks (Leon de Zeeuw) klonk een samenwerking met Bartjan als muziek in de oren: Leon als Dj en Bartjan op de percussie. Er ontstond al snel een ritmische samenwerking.
Een artiestennaam voor Bartjan kon niet langer uitblijven. Zijn naam ‘B-on Drums’ is afgeleid van Le-on Decks. Het duo speelde, na een aantal keer repeteren, op het feest Fruit. Hun concept ontving lovende reacties. Hierna volgden er al snel meer feesten. Nu speelt het duo wekelijks op verschillende feesten. Samen weten zij hun eigen stijl en sfeer hier aan toe te voegen.